Folosirea cadrului de Control Intern COSO pentru a compara mediul actual de control în raport cu cele 5 componente și 17 principii poate crea beneficii valoroase pentru companiile de toate dimensiunile. Vă prezentăm mai jos beneficiile implementării corecte a cadrului de Control Intern COSO.

Modelul COSO - Blog.cursuriautorizate.ro

Guvernanță îmbunătățită

O guvernanță slabă și supravegherea performanței afacerii au dus la nenumarate eșecuri în afaceri și la o valoare mai scazută pentru acționari. Un obiectiv fundamental al COSO este de a îmbunătaăți functia de guvernanță corporativă în cadrul organizațiilor. Acesta monitorizează programele de securitate, risc și conformitate pentru a asigura respectarea politicilor, obiectivelor și legilor.

Evaluări îmbunătățite ale riscurilor

De cele mai multe ori, oamenii cred că incidentele apar din cauza neglijenței sau a greșelilor angajaților. De fapt, majoritatea incidentelor la locul de muncă apar din cauza controalelor de management insuficiente. Efortul proactiv de a implementa evaluări eficiente de risc poate preveni producerea majorității incidentelor.

Detectare și prevenire a fraudei îmbunătățite

Cadrul COSO poate ajuta organizațiile să își îmbunătățească eficiența managementului riscului de fraudă. Cadrul permite, de asemenea, organizațiilor să aibă controale care previn mai întâi frauda, detectează frauda de îndata ce aceasta se întâmplă și răspund eficient la incidentele de frauda atunci cand apar

Controale interne îmbunătățite

Cadrul COSO oferă companiilor controale interne mai eficiente pentru a atenua riscurile și au datele necesare pentru a sprijini luarea deciziilor corecte.

Securitate îmbunătățită a aplicațiilor

Companiile se confruntă cu o avalanșă de activități frauduloase, amenințări de securitate și alte riscuri legate de aplicații. Cadrul COSO oferă orientari organizațiilor pentru a-și evalua și îmbunătăți propriul mediu de control al aplicațiilor pentru a detecta și a preveni mai bine amenințările cibernetice.

Economii semnificative de costuri

Dacă organizațiile implementează corect cadrul de Control Intern COSO, acestea vor simplifica procesele, vor stabili controale interne mai eficiente și vor gestiona mai bine riscurile și costurile de conformitate

Curs de formare profesională

Top Quality Management a dezvoltat un curs de formare profesională pentru Implementarea și Evaluarea Sistemului de Control Intern, organizat în fiecare lună din an in sistem online. Cursul este autorizat CAFPPA și este structurat conform noilor cerințe privind formarea profesională a adulților care impun o metodă de învățare bazată pe foarte multe aplicații practice.

Unde pot afla mai multe detalii?

Pentru mai multe informații, accesați website-ul nostru: https://www.cursuriautorizate.ro

Nu rata cele mai noi articole!

Click aici pentru politica de confidentialitate: https://blog.cursuriautorizate.ro/politica-de-confidentialitate/

Va multumim, echipa Blog.cursuriautorizate.ro.