Definiția ASRO. SR 13465:2007 privind managementul proiectelor:

„Managementul proiectelor reprezintă planificarea, organizarea, monitorizarea și controlul tuturor aspectelor proiectului, precum și managementul și leadership-ul tuturor celor implicați pentru a realiza în siguranță obiectivele proiectului în cadrul criteriilor agreate de timp, costuri, domeniu de aplicare și performanțe/calitate”.

Managerii de proiect inițiază, planifică și execută idei.
Indiferent de scop sau complexitate, fiecare proiect trece printr-o serie de faze.

În abordarea tradițională, pe faze, succesiunea fazelor de realizare a managementului proiectelor este următoarea: inițierea proiectului, planificarea proiectului, execuția proiectului, monitorizarea și închiderea proiectului.

Diferitele faze ale managementului de proiect variază de la planificare și execuție la monitorizare eficientă.
Managementul oricărui proiect include un set de principii, practici și tehnici folosite pentru a conduce echipa de lucru a proiectului și a controla termenele, costurile și riscurile în scopul producerii rezultatului dorit.

Cursuri management de proiect

Pentru a lucra mai ușor, mai bine, mai înțelept și cu cât mai puține riscuri în cadrul proiectelor, de-a lungul timpului au fost dezvoltate diverse cursuri de management de proiect.
Cursurile de management de proiect sunt benefice atât angajaților cât și angajatorilor.

În cele ce urmeză vom explora beneficiile participării la un curs de specializare în managementul proiectului:

Perfecționare :

Vei fi instruit pe diferite teme general valabile, cum ar fi planificare, decizie, bugetare, analiza de business, analiza de risc, abilitățile de comunicare și lucru în echipă, managementul achizițiilor și al calității, care au un impact direct atât asupra activității tale profesionale cât și asupra organizației în care activezi.
Devenind un profesionist specializat în managementul de proiect vei avea o mai bună înțelegere a interconexiunii activităților din organizație și asupra derulării proceselor.

Schimbarea modelelor de comportament:

Vei putea experimenta schimbări semnificative în relațiile de serviciu datorită modulului de curs privind lucrul în echipă. În plus, la cursuri, vei interacționa și cu alte persoane angajate în organizații și proiecte din diferite domenii.

Evoluția în carieră:

Cele mai multe organizații angajează profesioniști, mai ales în contextul pieței muncii actuale. Experiența profesională completată cu absolvirea unui curs de specializare în management de proiect vă va asigura mai multe șanse de dezvoltare în carieră.

Imagine profesională:

Angajații specializați oferă o imagine de profesionalism organizației în care activează pe o piață competitivă. Profesioniștii specializați devin active substanțiale ale organizației de care acesta poate beneficia în maximizarea profitului.

Managementul de proiect este specializarea perfectă pentru varietatea de roluri și de medii în care ajungi să lucrezi.

Dupa cum poți vedea, cursurile de management de proiect aduc beneficii și angajaților și angajatorilor în moduri diferite. Deci, atunci când vei lua decizia de a te specializa, nu uita că un curs de managent de proiect îți va aduce beneficii considerabile atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Pentru un astfel de curs, verifică oferta Top Quality Management postată pe site-ul www.cursuriautorizate.ro sau sună la numărul de telefon: 0733822020.

Nu rata cele mai noi articole!

Click aici pentru politica de confidentialitate: https://blog.cursuriautorizate.ro/politica-de-confidentialitate/

Va multumim, echipa Blog.cursuriautorizate.ro.