Apetitul pentru risc și profilul de risc organizațional
Introducere: În mediul de afaceri actual, organizațiile se confruntă cu o varietate de riscuri, de la cele financiare și operaționale…
Introducere: În mediul de afaceri actual, organizațiile se confruntă cu o varietate de riscuri, de la cele financiare și operaționale…
Industria alimentară reprezintă un sector esențial în societatea noastră, având un impact direct asupra sănătății și bunăstării consumatorilor. Pentru a…
Recent, a fost modificat standardul ocupațional pentru ocupația generic denumită „Manager proiect”, care a devenit astfel mult mai complet și…
În calitate de operatori în domeniul alimentar, dar și de simpli consumatori, ați observat probabil, în ultima perioadă, o întețire…
Vorbind despre calitate, multe persoane tind să considere că aceasta este același lucru cu a evalua două produse de același…
Evaluarea riscurilor este una dintre activitățile de baza ale Managerului de risc. Între o pierdere totală de timp și o…
Indicatorii Cheie de Performanță (KPIs) pot fi definiți ca măsuri care oferă managerilor cele mai importante informații de performanță care…
În ziua de azi, din ce în ce mai multe companii atât din domeniul public cât și cel privat își…
Prezenta ordonanță de urgență are ca obiectiv asigurarea unui înalt nivel de protecție a mediului și sănătății populației prin instituirea…
Definiția ASRO. SR 13465:2007 privind managementul proiectelor: „Managementul proiectelor reprezintă planificarea, organizarea, monitorizarea și controlul tuturor aspectelor proiectului, precum și…
Ce este cadrul COSO ERM? „Comitetul Organizațiilor de Sponsorizare al Comisiei Treadway” („COSO”) este o inițiativă comună de combatere a…
Manager în domeniul siguranței alimentare Manager în domeniul siguranței alimentare (în conformitate cu standardul ocupațional) este persoana desemnată de conducerea…